Achtergrond – doelstellingen

Polsstokvereniging Stichtse Vecht
 

Toen in 2014 de Polsstokvereniging Stichtse Vecht* werd opgericht was het plan om vier jeugdschansen in de gemeente te realiseren. Hiermee wilden wij de jeugd kennis laten maken met deze geweldige sport en de kans geven om zelf eens een sprong te wagen. Wij hebben schansjes gemaakt in Kamerik, in Vreeland en in Haarzuilens. In Kamerik en Haarzuilens hebben wij onze eerste wedstrijden georganiseerd.

Met het groeien van de vereniging en het ouder worden van de springers van het eerste uur is ook de behoefte gegroeid aan grotere wedstrijdschansen. In 2019 is daarom een grote wedstrijdaccommodatie in gebruik genomen in Kockengen. De kleine schansen zijn uit gebruik genomen. Met drie seniorenschansen en twee jeugdschansen in Kockengen kan onze eigen jeugd doorgroeien want deze accommodatie is geschikt voor springers van alle niveau’s. Zo hebben wij als jongste vereniging van Nederland in de afgelopen jaren al meerdere kampioenen voortgebracht en is er menig record gesneuveld op onze schansen.

Hiermee is de doelstelling van het eerste uur behaald en zetten wij meteen een stevige stap vooruit.

*De Polsstokvereniging Stichtse Vecht is aangesloten bij de Polsstokbond Holland en is hiermee de zesde PBH vereniging. Samen met het Frysk Ljeppers Boun bestaan er nu twaalf verenigingen die het polsstokverspringen in georganiseerd verband aanbieden.

 

12034373_934485683291853_8287049182764385070_o