Achtergrond – doelstellingen

Polsstokvereniging Stichtse Vecht
 
Toen een aantal jaren geleden de Polsstokvereniging Stichtse Vecht* werd opgericht was het plan om vier jeugdschansen in de gemeente te realiseren. Hiermee wilden wij de jeugd kennis laten maken met deze geweldige sport en de kans geven om zelf eens een sprong te wagen. Ondertussen hebben wij twee goed draaiende jeugdschansen waar onze leden trainen en waar regelmatig clinics worden gegeven. Zo hebben wij als jongste vereniging van Nederland in de afgelopen jaren al meerdere kampioenen voortgebracht.
 
Met het groeien van de vereniging en het ouder worden van de springers van het eerste uur is ook de behoefte gegroeid aan grotere wedstrijdschansen. In 2019 is daarom een grote wedstrijdaccommodatie in gebruik genomen in Kockengen. Met drie seniorenschansen en twee jeugdschansen kan hier onze eigen jeugd doorgroeien want deze accommodatie is geschikt voor springers van alle niveau’s. Hiermee is de doelstelling van het eerste uur behaald en zetten wij meteen een stevige stap vooruit.
 
*De Polsstokvereniging Stichtse Vecht is aangesloten bij de Polsstokbond Holland en is hiermee de zesde PBH vereniging. Samen met het Frysk Ljeppers Boun bestaan er nu twaalf verenigingen die het polsstokverspringen in georganiseerd verband aanbieden.
 

12034373_934485683291853_8287049182764385070_o