Achtergrond – doelstellingen

Polsstokvereniging Stichtse Vecht
 
Toen een aantal jaren geleden de Polsstokvereniging Stichtse Vecht* werd opgericht was het plan om vier jeugdschansen in de gemeente te realiseren. Hiermee wilden wij de jeugd kennis laten maken met deze geweldige sport en de kans geven om zelf eens een sprong te wagen. Ondertussen hebben wij twee goed draaiende jeugdschansen waar onze leden trainen en waar regelmatig clinics worden gegeven. Zo hebben wij als jongste vereniging van Nederland in de afgelopen jaren al meerdere kampioenen voortgebracht.
 
Met het groeien van de vereniging en het ouder worden van de springers van het eerste uur is ook de behoefte gegroeid aan grotere wedstrijdschansen.
 
*De Polsstokvereniging Stichtse Vecht is aangesloten bij de Polsstokbond Holland en is hiermee de zesde PBH vereniging. Samen met het Frysk Ljeppers Boun bestaan er nu twaalf verenigingen die het polsstokverspringen in georganiseerd verband aanbieden.
 
 
Kockengen waterproof
 
Het plan “Kockengen waterproof’ bood een uitgelezen kans om in samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht een volledige polsstokaccommodatie te bouwen. Met drie seniorenschansen en twee jeugdschansen kan hier onze eigen jeugd doorgroeien want deze accommodatie is geschikt voor springers van alle niveau’s. Hiermee is de doelstelling van het eerste uur behaald en zetten wij meteen een stevige stap vooruit.
 
.
Opening accommodatie Kockengen
 
Op 4 mei 2019 wordt er voor het eerst gesprongen op onze nieuwe accommodatie in Kockengen. Wij nodigen u van harte uit voor deze feestelijke opening met aansluitend de  eerste officiële wedstrijd waarbij wij u nu al kunnen beloven dat het zal schansrecords zal regenen!
 
 
Zelf een keer springen?
 
Mocht u zelf een keer een sprong willen wagen: dat kan! Op zaterdag 10 mei kunt u onder leiding van onze gediplomeerde instructeurs deelnemen aan een clinic.
Kijk op onze website voor meer informatie over de vereniging, de wedstrijden en over de mogelijkheden voor clinics op onze schansen.

12034373_934485683291853_8287049182764385070_o